Doğal Sağlık ve Yöresel Lezzetler
Doğal Sağlık ve Yöresel Lezzetler
BLOG
Yayın Tarihi : 14.06.2023 12:30 | Güncellenme Tarihi : 14.06.2023 12:31 | Sağlıklı Beslenme
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları ve Kullanım Alanları

Hindistan cevizi yağı, hindistancevizi koprasından elde edilen yenilebilir bir yağdır. Yüksek doymuş yağ içeriğine sahiptir ve çoğunlukla katı formda bulunur. Hindistan cevizi yağı, oda sıcaklığında erir ve sigara içmeden yüksek bir dumanlanma noktasına sahiptir.

Hindistan cevizi yağı, yemek pişirme, cilt bakımı ve saç bakımı dahil olmak üzere, onu her ev için çok yönlü bir temel haline getiren çok çeşitli kullanımlara sahiptir. Hindistan cevizi yağı cilt ve saç için yumuşatıcı, nemlendiricidir ve ayrıca iltihap önleyici ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Ayrıca hindistancevizi yağı, enerjinizi artırmak, bağışıklık sisteminizi iyileştirmek ve kilo vermenize yardımcı olmak için harika olan trigliseritler (MCT'ler) adı verilen Orta Zincirli Trigliseritler açısından da zengindir.

Hindistan cevizi yağının bazı kullanım alanları şunlardır:

  • Yemek pişirme: Hindistan cevizi yağı, pişirme ve fırınlamada tereyağı veya diğer yağların yerine kullanılabilir. Yüksek dumanlanma noktasına sahiptir, bu da onu kızartma ve soteleme gibi tencerede pişirme için ideal kılar.
  • Cilt bakımı: Hindistan cevizi yağı, yüzünüzü nemlendirmek ve ayrıca makyajınızı temizlemek için harikadır. Tıraş kremi olarak da kullanılabilir. Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının neden olduğu iltihabı ve kuruluğu yatıştırmaya yardımcı olabilir. Hindistan cevizi yağı, taşıyıcı bir yağ olarak kabul edildiğinden tahriş edici bir etkiye sahip değildir. Sonuç olarak, ek bir yağ kullanmadan kendi başına kullanılabilir. Hindistan cevizi yağı, oda sıcaklığında katı olsa da cilt ile temas ettiğinde kolayca erir.

  • Saç bakımı: Hindistan cevizi yağı kuru, kırılgan saçlar için yumuşatıcı bir saç kremi görevi görmenin yanı sıra kepek gibi kafa derisi problemlerine de yardımcı olur. Saç derisine masaj yapmak ve uçlarına kadar uygulamak için birkaç yemek kaşığı kullanın. Maskeyi en az bir saat veya tüm gece boyunca bekletin. Saçınızı iyice şampuanlayın ve durulayın.
  • Makyaj temizleyici: Pamuğa hindistan cevizi yağı sürün ve makyajı nazikçe silmek için kullanın. Sabun veya kimyasal madde içermediğinden, hassas cilde bile fayda sağlayabilir.
  • Saç kremi: Duşta şampuandan sonra hindistancevizi yağını saç kremi olarak kullanın. Sadece şampuandan sonra bir miktarı saçınızın uçlarına sürün. İyice durulayın ve her zamanki gibi şekillendirin.
  • Tıraş kremi: Tıraş için hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz. Tıraş edeceğiniz bölgeye az miktarda hindistancevizi yağı sürün ve her zamanki gibi tıraş edin. Hindistan cevizi yağı cildinizin nemli, pürüzsüz ve kesik veya tahrişlerden korunmasına yardımcı olacaktır.
  • Güneş kremi: Hindistan cevizi yağı cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumaya yardımcı olabilecek doğal bir SPF 4 içerir. Hindistan cevizi yağını tek başına veya normal güneş kreminize ek olarak kullanabilirsiniz.
  • Masaj yağı: Hindistan cevizi yağı, yatıştırıcı bir masaj yağı olarak kullanılabilir. Cildinizi nemlendirmeye, iltihabı azaltmaya ve kas ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • Diş macunu: Hindistan cevizi yağını, ağız sağlığınızı iyileştirmek ve nefesinizi tazelemek için harika olan doğal bir diş macunu olarak kullanabilirsiniz. Diş fırçanıza az miktarda hindistancevizi yağı sürün ve her zamanki gibi fırçalayın.
  • Gargara: Hindistan cevizi yağını, nefesinizi tazelemek ve ağızdaki zararlı bakterileri öldürmek için harika olan bir gargara olarak kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağını ağzınızda 10-15 dakika çevirin ve tükürün.

Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı nasıl üretilir?

Soğuk sıkım hindistancevizi yağının üretim süreci, hindistancevizi önce suyla yıkanarak, ardından dış kabuk etli iç kısımdan ayrılarak başlar. Daha sonra etli iç kısım, presleme bandına taşınmadan önce kurutulur. Kimyasal veya ısıl işlem görmeden preslenen hindistancevizi yağı beyaz, oda sıcaklığında katı haldedir. 

Hindistan Cevizi Yağının Besin Değeri Nedir?

100 gram Hindistan cevizi yağı 892 (kcal) kalori enerji değerine sahiptir. Buna göre 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı sadece 45 (kcal) kalori içerir. Bu yağ, hem beslenme için faydalı bileşenler içermesi hem de vücutta hızla enerjiye dönüşebilmesi nedeniyle diyet programlarının vazgeçilmezi olarak kabul edilir.

Katkısız Atışeri Mersin Hindistan Cevizi Yağı ile bu çok amaçlı yağın sayısız etkisini yüzde 100 güvenilir bir formülle güvenle yaşayabilirsiniz! soğuk sıkım hindistan cevizi yağı satın al

 

YENİ VE İNDİRİMLİ ÜRÜNLERDEN HABERDAR OLUN !
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et